top of page

Pedersöressä sijaitseva Stall Vestergård tarjoaa ratsastusta islanninhevosillamme yksityishenkilöille, perheille, ystäville, yritysryhmille, kouluille, polttareille ja polttariporukoille. Olemme avoinna ympäri vuoden, myös kesällä. Ota yhteyttä, niin saat lisätietoja siitä, mitä voimme tarjota sinulle ja ryhmällesi!

Osoite:

Travbansvägen 105

68940 Lillby

Tältä sivulta löydät tietoa varauksista, hinnoista, turvallisuudesta, ratsastusretken valmisteluista ja kaikesta muusta, mitä sinun tarvitsee tietää tallin palveluista!

Hinnat:

Kaikki hinnat sisältävät 10 % alv:n

Maastoretket:

65 min        32 euro

1 h 40 min      50 euro

2 h 10 min      60 euro

3 h                  80 euro

Ratsastustunti kentällä:

Ratsastustunti 2-3 hengen ryhmässä 1 h: 28 euro

Yksityinen ratsastustunti 1h: 40 euro

Ratsastuskortti 10 kertaa ratsastustunnille ryhmässä: 250 euro

Käynti vaellus 50 min: 30 euro

Puolipäivä vaellus n. 20 km: 120 euro

Kokopäivä vaellus n. 35 km: 160 euro

Maastokortti 65 min, 5 kertaa: 145 euro

Maastokortti 65 min, 10 kertaa: 280 euro

Maastokortti 2h, 5 kertaa: 260 euro

Maastokortti 2h, 10 kertaa: 520 euro

 

Talutusratsastus Islanninhevosilla 1/2 h: 20 euro

Lisätietoja vaelluksista:

1h 5 min, 1h 40 min ja 2 h 10 min: Nämä retket ovat 1-6 hengelle.

3 h: Retki on 3-6 hengelle, sisältää välipalat ja juomat.

Puolipäivä retki: Kokeneille ratsastajille. Retkelle mahtuu 4-6 henkilöä, ja sisältää välipaloja ja juomia. Retki kestää n. 4 ½ tuntia, n. 20 km. Pidämme pidemmän lounastauon. 

Kokopäivä retki: Kokeneille ratsastajille. Retkelle mahtuu 4-6 henkilöä, ja sisältää ruokaa, välipaloja ja juomia. Retki kestää n. 7-8 tuntia, n. 35 km. Pidämme pidemmän lounastauon ja kaksi lyhyempää taukoa joilla on välipaloja ja juomia. 

Kävelymaasto: Mahdollisuus kävelymaastoretkelle, 50 min. Tämä retki on sovitettu aloittelijoille. Kävelemme koko matkan, mahdollisesti hieman tölt niille, jotka haluavat kokeilla. Lapsille oma aikuinen vetäjä. Huom! Max 2-3 aloittelijaa isommassa ryhmässä, on suositeltavaa jakaa pienempiin ryhmiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää siitä, mitä voimme tarjota isommille ryhmille! 

Maastokortti: On mahdollista ostaa maastokortti niille, jotka haluavat tulla ratsastamaan säännöllisesti.

Maastokortit 5 kertaa x 1h ja 5 kertaa x 2h ovat voimassa 3 kuukautta ostopäivästä.

Maastokortit 10 kertaa x 1h ja 10 kertaa x 2h ovat voimassa 6 kuukautta ostopäivästä.

Lahjakortti: Anna maastoretki lahjaksi! Lahjakortti on voimassa 6 kuukautta ostopäivästä. On myös mahdollista ostaa lahjakortti poniratsastukseen, jossa voit itse valita, kuinka monta kertaa haluat antaa.

Varaukset:

Voit varata retket itse joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla. Puhelinnumero alla. Koska emme vastaa ratsastusten aikana, on suositeltavaa varata viestiä, ja talli ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Puolen päivän retkien varausmaksu on 30 euroa/henkilö ja koko päivän retkien 60 euroa/henkilö. Varausmaksua ei palauteta, jos talli peruuttaa retken. Loppusumma maksetaan käteisellä tallilla tai pankkitilille etukäteen. Ota kuitti mukaan, kun tulet tallille.

Tilinumero: FI55 5570 0020 0111 19

Sähköposti: stallvestergard@hotmail.com

Puhelinumero: 044-9739756

Peruutus:

Pidempien maastoretket (puoli- ja kokopäiväretket) peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen retkestä. 1h 5 min, 1h 40 min, 2h 10 min ja 3 tunnin retkien sekä 1 tunnin ratsastustuntien peruutus on tehtävä viimeistään klo 20.00 edellisenä päivänä, jotta vältytään 50 %:n veloitukselta retken/ratsastustunnin hinnasta, jota ei ole peruutettu ajoissa. Jos äkillinen sairastuminen tapahtuu korona-aikana, on hyväksyttävää perua myöhemmin, mutta perua kuitenkin mahdollisimman pian.

Ohjeet tallin vierailijoille: 

Stall Vestergårdilla on voimassa oleva vastuuvakuutus. Talli suosittelee kuitenkin omaa tapaturmavakuutusta vapaa-ajan ratsastukseen, Greeen-korttia tai Suomen Ratsastajainliiton FRF:n jäsenyyttä, joka sisältää tapaturmavakuutuksen, sillä kaikki ratsastus tapahtuu omalla vastuulla.

Maastoretket, painoraja, ikäraja jne. :

Ratsastajan painoraja on 70-90 kg hevosen koosta riippuen, mutta urheilullisuus ja hyvä ratsastustapa kompensoivat ylimääräiset kilot.

Maastoratsastuksen alaikäraja on 12 vuotta. Huoltajan seurassa lapsen nuorempi ikä voidaan ottaa huomioon, jos lapsella on vähintään 2-3 vuoden ratsastuskokemus. Niille, jotka ovat varanneet retken omalle ryhmälleen, kuten perheille, sallitaan poikkeukset, ja ikäraja on ohjeellinen. Alle 18-vuotiailla ratsastajilla on oltava vanhemman tai huoltajan lupa osallistua maastoretkille.

Pienemmille lapsille voidaan järjestää talutusratsastusta shetlanninponilla oman aikuisen ohjaajan kanssa. Isommille lapsille voidaan järjestää myös talotusratsastusta islanninhevosella.

Retken aikana sopeudumme aina siihen, jolla on vähiten kokemusta. Jos haluat osallistua nopeatempoisemmalle retkelle, pyydä näitä retkisiä erikseen. Tai kokoa oma ryhmäsi, jolla on sama ratsastuskokemus. Aloittelijoille sovitettuja erityisiä kävelyretkesiä voi varata, ks. edellä.

HUOM!

Kerro rehellisesti ratsastuskokemuksestasi, jotta maastoretki voidaan suunnitella mahdollisimman turvalliseksi sekä ratsastajille että hevosille! Osallistuaksesi pidemmille maastoratsastuksille sinun tulisi pystyä käsittelemään hevosta kävelyssä, ravissa ja laukassa.

Vierailijat ovat aina tervetulleita, ilmoittakaa meille ensin, jotta olemme kotona!

Noudata aina johtajan ohjeita kaikkien turvallisuuden vuoksi. Ratsastuksen aikana on suositeltavaa pitää puhelin taskussa. 

Voit ottaa kuvia tallin hevosista, mutta muista kysyä lupa, jos kuvissa näkyy muita ihmisiä ja lapsia, ennen kuin julkaiset niitä sosiaalisessa mediassa.

Pese vaatteesi:

Jos vierailet muilla talleilla, varmista, että sinulla on puhtaat vaatteet tallillamme. Pese siis vaatteet ennen tuloa. Muista, että tallin kengät on mahdollista desinfioida. Jos mahdollista, käytä eri talleilla eri vaatteita. Siitostammat ja pienet varsat ovat erityisen alttiita tartuntataudeille, vaikka hevosemme rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti. 

Talli:

Talli on hevosen koti. Kaikki ratsastus ja hoito tapahtuu hevosen ehdoilla. Älä juokse tai huuda hevosten lähellä. Älä mene karsinoihin ilman lupaa. Hevosten ruokkiminen tai herkkujen antaminen ilman lupaa on ehdottomasti kielletty! Hevosten vatsat ovat herkkiä nopeille muutoksille niiden ruokavaliossa.

Tulethan paikalle jonkin aikaa ennen ratsastusta, noin 30 minuuttia, jos haluat auttaa hevosten pystyttämisessä. Ilmoita meille, jos olet myöhässä, niin valmistelemme hevosesi.

Ratsastus, sää ja vaatetus:

Köldgräns -16 grader för 1h 5 min, 1h 40 min, 2h 10 min turer.

Kylmäraja -16 astetta 1h 5 min, 1h 40 min ja 2h 10 min retkille. 

Kylmäraja -10 astetta 3 tunnin ja puolen päivän retkelle. Kylmäraja -5 kokopäivä retkille. Paikallinen lämpötila otetaan huomioon talvella, samoin kuin tuulinen sää, joka voi lisätä kylmyyttä.

Pukeudu sään mukaan! Suosittelemme pitkiä housuja, joissa on helppo liikkua ja joissa ei ole paksuja sisäsaumoja, sillä erityisesti talvella on tärkeää pukeutua lämpimästi. Suosittelemme myös tukevia kenkiä, joissa on korkokengät. Talvella talvikengät, ei kumisaappaita. Ratsastuskypärä on pakollinen kaikille ratsastajille, voit lainata ratsastuskypärän tallilta. Myös turvaliivi on mahdollista lainata. Parempi liikaa vaatetta kuin liian vähän! Periaatteessa ratsastamme joka säällä, mutta jos on myrskyn vaara tai pakkasta on -16/-10/-5 astetta, talli voi perua ratsastuksen. Jos retki peruuntuu sään vuoksi, ilmoitamme siitä sinulle.

Toivotamme sinulle miellyttävää ratsastuskokemusta kanssamme!

bottom of page