top of page

Instruktioner

Foto: Natalie Westström

Bokning & betalning

Du kan själv boka turer antingen via textmeddelande, e-post eller genom att ringa. Eftersom vi inte svarar under ridturer, rekommenderas bokning via meddelande, så tar stallet kontakt så fort vi hinner. Kontaktuppgifter hittas på sidan "Kontakt". 

Du kan betala kontant på plats eller in till konto på förhand. Vi tar inte emot betalningar via MobilePay. 

Bokningsavgiften för halvdagsturer är 30 euro/ person och heldagsturer 60 euro/ person. Bokningsavgiften returneras inte ifall turen avbokas av stallet. Restrerande summa betalas kontant på plats då du kommer till stallet eller till bankkonto på förhand. 

Bankkontonummer: FI55 5570 0020 0111 19

Mottagare: Stall Vestergård

Avbokning

Avbokning för längre terrängturer ( halvdags-och heldagsturer) måste ske senast en vecka före turen. Avbokning för 1h 5 min, 1h 40 min, 2 h 10 min och 3 timmars turer och 1 timmes ridlektioner bör ske senast kl. 20:00 dagen före för att undvika att debiteras 50% av priset för en tur/ridlektion som inte blivit avbokad. Vid plötsliga sjukdomsfall är det godkänt att man avbokar senare, men avboka ändå så fort som möjligt.

Under ditt besök/ridtur

Följ alltid ledarens instruktioner för allas säkerhet. Under ridturen rekommenderas det att telefon hålls i fickan. 

Det är tillåtet att fotografera stallets hästar, kom dock ihåg att fråga lov ifall andra personer och barn syns på bilderna före du publicerar bilder på sociala medier.

Om du även besöker andra stall, se till att du tvättat kläderna före du kommer till vårt stall. Det gäller även för ytterkläder och skor. Om det är möjligt, använd helst inte samma klädsel i olika stall. Avelsston och små föl är speciellt känsliga för smittosamma sjukdomar, även om våra hästar vaccineras och avmaskas regelbundet.

Stallet är hästens hem. All ridning och skötsel sker på hästens villkor. Spring inte eller ropa i närheten av hästarna. Gå inte in i hagarna eller lösdrift utan lov. Att mata hästarna eller ge godbitar är strängt förbjudet. Hästarnas magar är känsliga för snabba förändringar i foderstaten.

När du kommer på en tur räknar vi också med att du kommer ca 30 minuter före din bokade tid, eftersom det också tar tid att ställa hästarna. Meddela om du blir försenad eller inte hinner, så ställer vi färdigt din häst.

Försäkring

Stall Vestergård har en gällande ansvarsförsäkring. Vi från stallets sida rekommenderar ändå en egen olycksfallsförsäkring för fritid, Greeen card eller medlemskap i Finlands ryttarförbund FRF, där olycksfallsförsäkringen ingår, eftersom all ridning sker på egen risk.

Erfarenhet, vikt- och åldersgräns

Ryttarens viktgräns är 70-90kg, beroende på hästens storlek. men sportslighet och en god ridvana kompenserar för extra kilon. Tveka inte att ta kontakt ifall du är osäker. 

Terrängturernas nedre åldersgräns är 12 år. I vårdnashavarens sällskap kan yngre ålder på barnet beaktas ifall barnet har minst 2-3 års ridvana. För de som har bokat en tur för egen grupp t.ex. familjer, tillåts undantag och åldersgränsen är riktgivande. Ryttare under 18 år måste ha lov av vårdnadshavare för att få delta på terrängturer.

Under turerna anpassar vi oss alltid efter den med minst erfarenhet. Om du vill delta i en mera fartfylld tur, fråga efter dessa turer enskilt, eller samla ihop ett eget gäng med samma riderfarenheter.

 

Särskilda skritt turer anpassade för nybörjare kan bokas, se mer information på sidan "Turer". 

OBS!

Var alltid ärlig med din riderfarenhet för att terrängturen ska kunna planeras så säker som möjligt för både ryttare och hästar! För att delta på längre terrängturer bör du kunna hantera hästen i skritt, trav och galopp.

Väder och klädsel

Köldgräns -16 grader för 1,05, 1,40, 2,10 timmars turer.

Köldgräns -10 grader för 3 h och halvdagsturer.

Köldgräns -5 för heldagsturer.

Lokal temperatur tas i beaktande under vintern, samt blåsigt väder, som kan lägga på extra köldgrader.

Klä dig enligt väder! Vi rekommenderar långa byxor, vilka är lätta att röra sig i, utan tjocka inre sömmar. Speciellt vintertid är det viktigt att klä sig tillräckligt varmt. Vi rekommenderar även stadiga skor med klack. På vintern vinterskor, inte gummistövlar. Ridhjälm är obligatorisk för varje ryttare, om man inte har egen finns det att lånas vid stallet. Det finns också möjlighet att låna säkerhetsväst. Ta hellre för mycket kläder på dig än för lite! Vi rider i princip i alla väder, men vid risk för storm eller kyla under -16/-10/-5 förbehåller sig stallet rätten att avboka turen, detta meddelas isåfall.

Vi önskar dig en trevlig ridupplevelse hos oss!

bottom of page