top of page

Stall Vestergård, beläget i Pedersöre, erbjuder turridning med våra islandshästar för enskilda, familjer, vänner, företagsgrupper, skolor, möhippor/svensexor. Vi har öppet året runt, även under sommaren. Ta gärna kontakt för mer information om vad vi kan erbjuda dig och din grupp!

Adress: Travbansvägen 105, 68940 Lillby

På den här sidan hittar du information om bokning, priser, säkerhet, hur du förbereder dig inför din tur och allt annat som är bra att veta om stallets tjänster!

Priser:

Alla priser inklusive moms 10%

Terrängturer:

1 h 5 min        32 euro

1 h 40 min      50 euro

2 h 10 min      60 euro

3 h                  80 euro

Ridlektion på ridbana:

Ridlektion i 2-3 personers grupp 1 h: 28 euro

Privat ridlektion 1h: 50 euro

10 gångers ridkort för 1 timmes ridlektioner i grupp: 250 euro

Skritt terräng 50 min: 30 euro

Halv dag ca 20 km: 120 euro

Hel dag ca 35 km: 160 euro

Terrängkort 65 min, 5 ggr: 145 euro

Terrängkort 65 min, 10 ggr: 280 euro

Terrängkort 2h 10 min, 5 ggr: 260 euro

Terrängtur 2h 10 min, 10 ggr: 520 euro

Ponnyridning Islandshäst 1/2 h: 20 euro

Mer information om turerna:

1h 5 min, 1h 40 min och 2 h 10 min: Dessa turer är för 1-6 personer

3 h: Turen är för 3-6 personer, ingår mellanmål och dryck.

Halv dag: För erfarna ryttare. På denhär turen deltar 4-6 personer, ingår mellanmål, t.ex. korv och dryck. Turen varar ca 4 ½ h, ca 20 km. Vi gör en längre matpaus.

Hel dag: För erfarna ryttare. På denhär turen deltar 4-6 personer, ingår mat, mellanmål och dryck. Turen varar ca 7-8 h, ca 35 km. Vi gör en längre matpaus, samt två kortare pauser med mellanmål och dricka.

Skritt terräng: Möjlighet finns till skritt terräng tur, 50 min. Denhär turen är anpassad för nybörjare. Vi skrittar hela sträckan, ev lite tölt för den som vill prova. Egen vuxen ledare för barn. Obs! Max 2-3 nybörjare i en större grupp rekommenderas att man delar upp sig i mindre grupper. Ta gärna kontakt för mer information om vad vi kan erbjuda större grupper!

Terrängkort: Finns möjlighet att köpa terrängkort för den som vill komma och rida regelbundet.

Terrängkort 5 ggr x 1h och 5 ggr x 2h gäller i 3 månader från köpdatum.

Terrängkort 10 ggr x 1 h och 10 ggr x 6 månader från köpdatumet. 

Presentkort: Ge en terrängtur i present! Presentkortet gäller i 6 månader från köp datum. det går även att köpa ett presentkort för ponnyridning, där man själv väljer hur många gånger man vill ge bort.

Bokning:

Du kan själv boka turer antingen via textmeddelande, e-post, facebook eller genom att ringa. Telefonnummer nedan. eftersom vi inte svarar under ridturer, rekommenderas bokning via meddelande, så tar stallet kontakt så fort vi hinner.

Bokningsavgiften för halvdagsturer är 30 euro/ person och heldagsturer 60 euro/ person. Bokningsavgiften returneras inte ifall turen avbokas av stallet. Restrerande summa betalas kontant på plats då du kommer till stallet eller till bankkonto på förhand. Kvittot med då du kommer till stallet.

Bankkontonummer: FI55 5570 0020 0111 19

E-post: stallvestergard@hotmail.com

Telefonnummer: 044-9739756

Avbokning:

Avbokning för längre terrängturer ( halvdags-och heldagsturer) måste ske senast en vecka före turen. Avbokning för 1h 5 min, 1h 40 min, 2 h 10 min och 3 timmars turer och 1 timmes ridlektioner bör ske senast kl. 20:00 dagen före för att undvika att debiteras 50% av priset för en tur/ridlektion som inte blivit avbokad. Vid plötsliga sjukdomsfall är det godkänt att man avbokar senare, men avboka ändå så fort som möjligt.

Instruktioner för stallets besökare:

Stall vestergård har en gällande ansvarsförsäkring. Vi från stallets sida rekommenderar ändå en egen olycksfallsförsäkring för fritid, Greeen card eller medlemskap i Finlands ryttarförbund FRF, där olycksfallsförsäkringen ingår, eftersom all ridning sker på egen risk.

Terrängturer, viktgräns, åldersgräns m.m:

Ryttarens viktgräns är 70-90kg, beroende på hästens storlek. men sportslighet och en god ridvana kompenserar för extra kilon.

Terrängturernas undre åldersgräns är 12 år. I vårdnashavarens sällskap kan yngre ålder på barnet beaktas ifall barnet har minst 2-3 års ridvana. För de som har bokat en tur för egen grupp t.ex. familjer, tillåts undantag och åldersgränsen är riktgivande. Ryttare under 18 år måste ha lov av vårdnadshavare för att få delta på terrängturer.

För mindre barn kan ponnyridning på shetlandsponny ordnas med egen vuxen ledare med. Ponnyridning med islandshäst kan även ordnas för äldre barn.

Under turerna anpassar vi oss alltid efter den med minst erfarenhet. Om du vill delta i en mera fartfylld tur, fråga efter dessa turer enskilt. Eller samla ihop ett eget gäng med samma riderfarenheter. Särskilda skritt turer anpassade för nybörjare kan bokas, se ovan.

OBS!

Var ärlig med din riderfarenhet för att terrängturen ska kunna planeras så säker som möjligt för både ryttare och hästar! För att delta på längre terrängturer bör du kunna hantera hästen i skritt, trav och galopp.

Besökare är alltid välkomna, meddela gärna först så att vi säkert är hemma!

Följ alltid ledarens instruktioner för allas säkerhet. Under ridturen rekommenderas det att telefon hålls i fickan.

Man får fotografera stallets hästar, kom dock ihåg att fråga lov ifall andra personer och barn syns på bilderna före du puplicerar bilder på sociala medier.

Decinficering:

Om du besöker andra stall, se till att du kommer till vårt stall med rena kläder. Det är bra att tvätta stallklkäder i tvättmaskinen. Kom ihåg att det är möjligt att decinficera dina stallskor. Om det är möjligt använd annan klädsel i olika stall. Avelsston och små föl är speciellt känsliga för smittosamma sjukdomar, även om våra hästar vaccineras och avmaskas regelbundet.

Stallet:

Stallet är hästens hem. All ridning och skötsel sker på hästens villkor. Spring inte eller ropa i närheten av hästarna. Gå inte in i hagarna eller lösdrift utan lov. Att mata hästarna eller ge godbitar är strängt förbjudet. Hästarnas magar är känsliga för snabba förändringar i foderstaten.

Reservera tid både före och efter ridturen, ca 15-30 min. det tar även tid att sköta hästarna. Meddela om du blir försenad så ställer vi färdigt din häst.

Ridningen, väder och klädsel:

Köldgräns -16 grader för 1,05, 1,40, 2,10 timmars turer.

Köldgräns -10 grader för 3 h och halvdag. Köldgräns -5 för heldagsturer. Lokal temperatur tas i beaktande under vintern, samt blåsigt väder, som kan lägga på extra köldgrader.

Klä dig enligt väder! Vi rekommenderar långa byxor, vilka är lätta att röra sig i, utan tjocka inre sömmar, speciellt vintertid är det viktigt att klä sig tillräckligt varmt. Vi rekommenderar även stadiga skor med klack. På vintern vinterskor, inte gummistövlar. Ridhjälm är obligatorisk för varje ryttare. man kan få låna ridhjälm från stallet. Det finns också möjlighet att låna säkerhetsväst. Ta hellre för mycket kläder på dig än för lite! Vi rider i princip i alla väder, men vid risk för storm eller kyla under -16/-10/-5 förbehåller sig stallet rätten att avboka turen, detta meddelas isåfall.

Vi önskar dig en trevlig ridupplevelse hos oss!

bottom of page