top of page

Ohjeet

Kuva: Natalie Westström

Varaukset

Voit varata retket itse joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla. Koska emme vastaa ratsastusten aikana, on suositeltavaa varata viestiä, ja talli ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Yhteystiedot löytyvät 'Yhteystiedot'-sivulta.

Voit maksaa käteisellä paikan päällä tai etukäteen tilille. Emme hyväksy maksuja MobilePayn kautta. 

Puolen päivän retkien varausmaksu on 30 euroa/henkilö ja koko päivän retkien 60 euroa/henkilö. Varausmaksua ei palauteta, jos talli peruuttaa retken. Loppusumma maksetaan käteisellä tallilla tai pankkitilille etukäteen. 

Tilinumero: FI55 5570 0020 0111 19

Maksun saaja: Stall Vestergård

Peruutus

Pidempien maastoretket (puoli- ja kokopäiväretket) peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen retkestä. 1h 5 min, 1h 40 min, 2h 10 min ja 3 tunnin retkien sekä 1 tunnin ratsastustuntien peruutus on tehtävä viimeistään klo 20.00 edellisenä päivänä, jotta vältytään 50 %:n veloitukselta retken/ratsastustunnin hinnasta, jota ei ole peruutettu ajoissa. Jos äkillinen sairastuminen tapahtuu korona-aikana, on hyväksyttävää perua myöhemmin, mutta perua kuitenkin mahdollisimman pian.

Vierailun/ratsastuksen aikana

Noudata aina johtajan ohjeita kaikkien turvallisuuden vuoksi. Ratsastuksen aikana on suositeltavaa pitää puhelin taskussa. 

Voit ottaa kuvia tallin hevosista, mutta muista kysyä lupa, jos kuvissa näkyy muita ihmisiä ja lapsia, ennen kuin julkaiset niitä sosiaalisessa mediassa.

Jos vierailet myös muilla talleilla, varmista, että olet pessyt vaatteesi ennen kuin tulet talliimme. Tämä koskee myös ulosvaatteita ja kenkiä. Jos mahdollista, älä käytä samoja vaatteita eri talleilla. Siitostammat ja pienet varsat ovat erityisen alttiita tartuntataudeille, vaikka hevosemme rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti.

Talli on hevosen koti. Kaikki ratsastus ja hoito tapahtuu hevosen ehdoilla. Älä juokse tai huuda hevosten lähellä. Älä mene karsinoihin ilman lupaa. Hevosten ruokkiminen tai herkkujen antaminen ilman lupaa on ehdottomasti kielletty! Hevosten vatsat ovat herkkiä nopeille muutoksille niiden ruokavaliossa.

Kun tulet retkelle, odotamme myös, että saavut paikalle noin 30 minuuttia ennen varattua aikaa, sillä hevosten valmistelu vie aikaa. Ilmoita meille, jos myöhästyt tai et pääse paikalle, niin me valmistelemme hevosesi.

Vakuutus

Stall Vestergårdilla on voimassa oleva vastuuvakuutus. Talli suosittelee kuitenkin omaa tapaturmavakuutusta vapaa-ajan ratsastukseen, Greeen-korttia tai Suomen Ratsastajainliiton FRF:n jäsenyyttä, joka sisältää tapaturmavakuutuksen, sillä kaikki ratsastus tapahtuu omalla vastuulla.

Kokemus, paino- ja ikärajat

Ratsastajan painoraja on 70-90 kg hevosen koosta riippuen, mutta urheilullisuus ja hyvä ratsastustapa kompensoivat ylimääräiset kilot. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos olet epävarma.

Maastoratsastuksen alaikäraja on 12 vuotta. Huoltajan seurassa lapsen nuorempi ikä voidaan ottaa huomioon, jos lapsella on vähintään 2-3 vuoden ratsastuskokemus. Niille, jotka ovat varanneet retken omalle ryhmälleen, kuten perheille, sallitaan poikkeukset, ja ikäraja on ohjeellinen. Alle 18-vuotiailla ratsastajilla on oltava vanhemman tai huoltajan lupa osallistua maastoretkille.

Retken aikana sopeudumme aina siihen, jolla on vähiten kokemusta. Jos haluat osallistua nopeatempoisemmalle retkelle, pyydä näitä retkisiä erikseen. Tai kokoa oma ryhmäsi, jolla on sama ratsastuskokemus. Aloittelijoille sovitettuja erityisiä kävelyretkesiä voi varata, ks. edellä.

 

Aloittelijoille sopivia retket voi varata, katso lisätietoja "Palvelumme"-sivulta. 

Huom!

Kerro rehellisesti ratsastuskokemuksestasi, jotta maastoretki voidaan suunnitella mahdollisimman turvalliseksi sekä ratsastajille että hevosille! Osallistuaksesi pidemmille maastoratsastuksille sinun tulisi pystyä käsittelemään hevosta kävelyssä, ravissa ja laukassa.

Sää ja vaatetus

Kylmäraja -16 astetta 1h 5 min, 1h 40 min ja 2h retkille.

Kylmäraja -10 astetta 3 tunnin ja puolen päivän retkelle.

Kylmäraja -5 för kokopäiväretkille.

Paikallinen lämpötila otetaan huomioon talvella, samoin kuin tuulinen sää, joka voi lisätä kylmyyttä.

Pukeudu sään mukaan! Suosittelemme pitkiä housuja, joissa on helppo liikkua ja joissa ei ole paksuja sisäsaumoja, sillä erityisesti talvella on tärkeää pukeutua lämpimästi. Suosittelemme myös tukevia kenkiä, joissa on korkokengät. Talvella talvikengät, ei kumisaappaita. Ratsastuskypärä on pakollinen kaikille ratsastajille, voit lainata ratsastuskypärän tallilta. Myös turvaliivi on mahdollista lainata. Parempi liikaa vaatetta kuin liian vähän! Periaatteessa ratsastamme joka säällä, mutta jos on myrskyn vaara tai pakkasta on -16/-10/-5 astetta, talli voi perua ratsastuksen. Jos retki peruuntuu sään vuoksi, ilmoitamme siitä sinulle.

Toivotamme sinulle miellyttävää ratsastuskokemusta kanssamme!

bottom of page